مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

امروزه در سرتاسر كشور مراجع قضايي داير هستند و در حفظ حقوق مردم و برقراري نظم و امنيت در جامه بسيار مي‌كوشند. در مراجع قضايي تمامي قوانين به درستي انجام ‌‌‌‌مي‌‌گيرد و هر قانوني كه توسط قانونگذاران تعيين گرديده است به اجرا در ‌‌‌‌مي‌‌آيد. زوال دعوا نيز يكي از مواردي است كه توسط قانونگذاران تعيين گرديده و شرايط خاص خود را دارد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص زوال دعوا و موارد آن توضيحات مفيدي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 منبع : زوال دعوا

زوال دعوا به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟‌

مطابق قانون هر فرد حق دارد براي حفظ حق و حقوق خود به دادگاه‌‌‌‌‌ها‌ رجوع كند و با طرح دعوا خواستار حفظ حقوقش شود. اين به اين معناست كه افراد ‌‌‌‌مي‌‌توانند در هر زماني كه حقوقشان ناديده گرفته شد دادخواهي نمايند و از مقامات قضايي بخواهند كه از حقوق آن‌‌‌‌‌ها‌ دفاع كنند. هيچ فردي ‌‌‌‌نمي‌‌‌تواند حق دادخواهي را از فرد ديگر سلب كند اما در برخي موارد اين حق از افراد سلب ‌‌‌‌مي‌‌شود كه به آن ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا گفته ‌‌‌‌مي‌‌شود. ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا در واقع به معناي از بين رفتن دعاوي و همچنين ساقط شدن حق دادخواهي ‌‌‌‌مي‌‌باشد. ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌‌‌‌‌ ‌موارد مختلفي دارد و در شرايط خاصي اتفاق ‌‌‌‌مي‌‌افتد.

موارد زوال دعوا

براي اينكه ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا اتفاق بيفتد و دعوا زايل شود ‌‌‌‌مي‌‌بايست شرايطي وجود داشته باشد. ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا موارد مختلفي دارد كه هركدام داراي قوانين مربوط به خود ‌‌‌‌مي‌‌باشند. موارد ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا به شرح زير ‌‌‌‌مي‌‌باشند:

  • چنانچه حكم قطعي دادگاه در خصوص دعوا صادر گردد ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا اتفاق ‌‌‌‌مي‌‌افتد.
  • يكي ديگر از موارد ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا گذشت خواهان از شكايت است. چنانچه خواهان از شكايت خود به طور كلي چشم پوشي كند و از حق خود بگذرد ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا انجام گرفته است.
  • در برخي موارد ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا به صورت غير ارادي اتفاق ‌‌‌‌مي‌‌افتد. براي مثال اگر خواهان مالي را از خوانده طلب داشته باشد و به همين دليل اقدام به طرح دعوا نموده باشد اما در عوض او نيز به خوانده همين مقدار را بدهكار باشد، در اين صورت ديگر ‌‌‌‌نمي‌‌‌تواند اقدام‌ به طرح دعوا نمايد و ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا اتفاق ‌‌‌‌مي‌‌افتد.

اگر دارنده حق اقامه دعوا يا طرف مقابلش فوت كند زوال دعوا اتفاق ‌‌‌‌مي‌‌افتد‌‌‌‌‌‌‌ ؟‌

به طور كلي فوت فردي كه داراي حق اقامه دعوا است يا طرف مقابلش ‌‌‌‌نمي‌‌‌تواند باعث ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا شود زيرا در صورت فوت آن‌‌‌‌‌ها‌ ممكن است بازماندگان دعوا را ادامه دهند و مراحل آن را پيش ببرند. اما گاهي ممكن است ادامه دعوي به شخص بستگي داشته باشد و اگر او فوت‌ كند دعوا كاملا زايل شود. براي مثال در دعواي عدم ‌تمكين اگر زن ‌يا مرد فوت ‌كنند دعوا زايل ‌‌‌‌مي‌‌شود زيرا وجود دعوا به حيات يكي از طرفين دعوا بستگي دارد.

سوالات متداول

زايل شدن دعوا به چه معناست‌‌‌‌‌‌‌ ؟‌

هرگاه حق اقامه دعوا از فرد سلب شود و دعوا از بين‌برود ‌‌‌‌مي‌‌گويند كه دعوا زايل شده يا ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا اتفاق افتاده است.

اگر در دعواي عدم تمكين زن فوت‌ كند ‌تكليف چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟‌

در اين صورت ‌‌‌‌‌‌‌‌زوا‌ل‌ دعوا اتفاق خواهد افتاد و دعوا زايل ‌‌‌‌مي‌‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص زوال دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون زوال دعوا پاسخ دهند.

 

 منبع : زوال دعوا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/8  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب